E N J O Y
E N J O Y
Beste gasten van KIR,
Wat leuk dat u wilt reserveren! Hieronder kunt u uw tafel reserveren, beschikbaarheid van tafels bekijken en mogelijke aankomsttijden vinden. Ook kunt u bij deze reservering bijzondere wensen doorgeven, denk hierbij ook aan allergieën en andere dieetwensen.
Mocht er geen tafel beschikbaar zijn, kunt u vanaf 14:00 uur 7 dagen per week ons telefonisch bereiken. Wellicht kunnen we nog iets voor u betekenen.
Wanneer u reserveert houden we uw tafel tot een kwartier na reserveringstijd beschikbaar, de standaard beschikbaarheid voor een tafel is 2,5 uur.
We kijken uit naar uw komst!
Team KIR diner x bar
Het beste van elk seizoen. Elk jaargetijde heeft een eigen kaart, samengesteld rondom zes ingrediënten die passen bij de tijd van het jaar. Ervaar de ultieme seizoensgerechten, bereid met de beste verse ingrediënten van het moment. Of kies voor een van de klassiekers die je het hele jaar op onze kaart vindt!
/ M E N U
OESTERS (per stuk) - 3.90
met KIR’S vinaigrette
oyster with KIR’s vinaigrette, lemon, pepper and tabasco
Carpaccio - 15.75
pijnboompitten, Parmezaanse kaas, basilicumdressing en uiencompote
beef carpaccio with pine nuts, Parmesan cheese, basil and onion compote
Carpaccio als XXL | XXL size carpaccio +6
Extra topping op je carpaccio ?
Gebakken ganzenlever | seared goose liver +9
Gegrilde gamba’s | grilled prawns +5
Krokant gebakken zwezerik | fried sweetbread +9
Coquilles - 17.95
gebakken coquilles gewikkeld in Lardo met crème van pastinaak, geschifte aceto balsamico saus en gerookte paling
baked scallops wrapped in Lardo with parsnip cream, acetone balsamic sauce and smoked eel
Proeverij Kir - 17.95
carpaccio | eendenborst en foie | rock shrimp tempura | uiensoep
beef carpaccio, duck breast & foie, rock shrimp tempura, onion soup
Eendenborst en Foie - 16.95
pastrami van eendenborst met crème van eendenlever, little gem en compote van appel
duck breast pastrami with duck liver cream, little green gem an apple compote
Zalm - 15.95
huis gemarineerde zalm met ingelegde venkel, salade van Twents ei met truffel en gin, crouton met crème van bieslook
house marinated salmon with pickled fennel, salad of Twents egg with truffle and gin, crouton with chives cream
Rock shrimp tempura - 15.95
krokante “double fried” tempura gamba’s met huisgemaakte kimchi, sriracha dressing en frisse rettich
crispy “double fried” tempura prawns with homemade kimchi, sriracha dressing and fresh rettich
Steak tartaar - 16.50
volgens klassiek recept
Supplement: 10 gram Baeri kaviaar + 21.95
classic Blonde d’ Aquitaine beef steak tartare
Supplement: 1/3 oz Baeri caviar + 21.95
Scampi’s pil-pil - 14.95
garnalen in een zeer pittige knoflookolie
shrimps in spicy garlic oil
Pork Taco’s - 14.95
taco’s gevuld met sticky stoof van boneless Iberico rib, ingelegde rode kool en truffel aioli
tacos stuffed with sticky stew of boneless Iberico rib, pickled red cabbage and truffle aioli
Ravioli Fungi - 15.95
ravioli van bospaddestoelen met truffel in een saus van eekhoorntjesbrood met rucola en geschaafde Parmezaanse kaas
Optioneel uit te breiden met een huisgemaakt kroketje van kalfszwezerik +3.50
ravioli of forest mushrooms with truffle in a cep sauce with arugula and shaved Parmesan cheese
Optionally to be prepared with a homemade sweetbread croquette + 3.50
Garam Masala Carrots - 14.50
jonge bospeentjes gekarameliseerd in garam masala kruiden met crumble van fetakaas en frisse munt-gremolata dressing
young spring carrots caramelized in garam masala spices with feta cheese crumble and fresh mint gremolata dressing
Franse uiensoep - 11.50
gegratineerd met oude kaas volgens klassiek recept
gratinated with aged cheese according to a classic recipe
Champignons Dordogne - 12.95
in bierbeslag met aioli
fried mushrooms with garlic sauce
Zeeduivel - 29.95
gegrilde zeeduivel met gele curry, tijgergamba’s met paksoi, crème van pastinaak en groene olie van lavas
grilled monkfish with yellow curry, tiger prawns with pak chi, parsnip cream and lovage green oil
Dorade - 27.50
op de huid gebakken doradefilet op lint pasta met een saus van saffraan en Provinciaalse groente
sea bream fried on the skin on ribbon pasta with saffron sauce and Provincial vegetables
Verse hele kreeft - 39.95
vers uit ons homarium, naturel of gegrild – 500/ 600 gram. Geserveerd met kreeftensaus en boterjus
fresh lobster from our own homarium, served natural or grilled
ZEETONG À LA MEUNIERE (450 gram) - 42.50
in roomboter gebakken met ravigottesaus
meunière sole with ravigote sauce
Spare ribs - 25.50
na dagen marineren, gegrild tot het vlees bijna van het bot valt
marinated spare ribs from the bbq grill
Mixed grill - 27.95
combinatie van entrecote, boerderijkip en spare ribs
a selection of spare ribs, sirloin steak and farmhouse chicken
KIR’s pork rendang - 26.95
rosé gegrilde varkenshaasfilet met smeuïge rendang babi, groene sambal boontjes en jus van five spices
pork fillet with creamy pork rendang, green sambal beans and five-spice gravy
Kalfssukade - 24.95
24 uur gegaarde malse kalfssukade met noten crumble, mousseline van pastinaak, rode kool en jus van kruidkoek
24-hour cooked tender veal stock with nut crumble, parsnip mousseline, red cabbage and gingerbread gravy
Duo van Hert - 32.95
hertenrugfilet met stoof van hert, taartje van knolselderij en rijke jus van vlierbessen
venison fillet with venison stew, celeriac tartlet and rich elderberry gravy
Eendenborst - 28.95
rosé gegaarde eendenborstfilet met rillette van eendenbout, rode kool en jus van roze peper en vanille
duck breast fillet with duck leg rillette, red cabbage and pink pepper and vanilla gravy
Chateaubriand
mals middenstuk van Limousin ossenhaas, gegrild tot perfectie. Te bestellen vanaf 2 personen. Op voorbestelling of vraag naar eventuele beschikbaarheid. €47.50 p.p.
tender centerpiece of Limousin tenderloin, grilled to perfection. To be ordered from 2 persons. On pre-order or call for possible availability. €47.50 p.p.
Tournedos XS - 29.95
voor de iets kleinere eter (150 gram)
met ganzenlever en port-truffelsaus | “rossini style” +9
met halve kreeft | “surf & turf style” +14,50
tenderloin steak XS, 5,5 oz
Tournedos - 36.95
misschien wel het saaiste, maar zeker het malste stukje vlees (200 gram)
tenderloin steak, 7 oz
Hereford Ribeye - 33.95
van het Hereford rund, met een pepersaus en kerriesaus (300 gram)
ribeye steak, 10,5 oz
Kalfshaas met Zwezerik - 32.50
tournedos van blank kalfsvlees met zwezerik en truffeljus
veal filet with sweetbread and truffle gravy
Cote de Boeuf - 36.50
imposante ribeye aan het bot +/- 1000 gram
vanaf twee personen (prijs p.p.)
Blonde d’ Aquitaine prime rib, 35 oz (price per person)
TRUFFLE TERIYAKI STEAK - 28.95
spicy entrecote afgeblust met teriyaki-truffel saus, gegarneerd met sriracha mayonaise, lenteui en gebrande noten op oosterse groenten
truffle teriyaki sirloin steak with sriracha
BLACK ANGUS RIBEYE - 44.95
de meest malse Ribey’s geimporteerd uit Canada, Grain Fed, dooraderd met smaakvol vet, smeltend op de tong. Geserveerd met KIR sauce – 300 gram
beperkt voorradig
most tender and juicy ribeye steak – 10,5 oz
Eggplant Lasagna - 24.95
lasagna van gemarineerde aubergine met wilde spinazie, diverse soorten paddenstoelen, gebrande pijnboompitten, ricotta, geschaafde Parmezaanse kaas en kruidenolie
marinated eggplant lasagna with wild spinach, assorted mushrooms, roasted pine nuts, ricotta, shaved Parmesan cheese and herb oil
Knolselderij Deepsmoke - 24.95
gepofte en gerookte knolselderij met gekonfijte prei, vers geschaafde truffel en pastinaak crème
puffed and smoked celeriac with candied leeks, freshly shaved truffle and parsnip cream
naast onze friet, verse mayonaise en huissalade
Veggies of the day - 5.50
gestoomde groente mix
steamed vegetables
Pulled pork potato - 5.50
gepofte aardappel met crème fraiche en homemade bbq pulled pork topping
jacked potato with sour cream and homemade bbq pulled pork on top
loaded fries - 4.95
frietjes met gesmolten Parmezaanse kaas en truffelmayonaise
with Parmesan cheese and trufflemayonaise
Crème brûlée - 9.95
met cookie caramel ijs
with cookie caramel ice cream
Gepocheerde peer - 9.95
mousse van gekarameliseerde witte chocolade, warme gepocheerde peer met een crumble van stroopwafel en karamel roomijs
mousse of caramelized white chocolate, warm poached pear with a Dutch syrup waffle crumble and caramel ice cream
Crêpes Suzette - 9.95
klassieke sinaasappel flensjes geflambeerd met Grand Marnier, boerenhangop en vanille-ijs
classic orange crepes flambéed with Grand marnier, yoghurt and vanilla ice cream
Grand dessert - 12.95
proeverij van onze dessertspecialiteiten
a selection of homemade specialties
Cheese cake - 9.95
blueberry cheese cake met bastognebodem en yoghurt-amarenenijs
blueberry cheese cake with bastogne cookie base and yoghurt-amarene ice cream
Kaasplankje - 14.95
vijf verschillende kazen
five types of cheeses
Mocca complet (naast de koffie te bestellen) - 3.95
een plankje met 4 verschillende lekkernijen van onze patissier en chocolaterie ZEUT
4 different delicacies from our patissier and chocolaterie ZEUT
Ijs per bol - 2.50
vanille room | cookie caramel | stroopwafel karamel | witte chocola bastogne |cassis sorbet | yoghurt-amarenen | lemon cookie
Espresso Martini - 9.50
Geen dessert vanavond? Misschien een after dinner cocktail?
Kahlua | Espresso | Vodka
BEST OF KIR SHARING MENU - 52.50
Een 4-gangen menu waarbij alle klassiekers van de menukaart voorbij komen.
Het is een menu dat je per tafel bestelt en deelt.
CARPACCIO
pijnboompitten, Parmezaanse kaas, basilicumdressing en uiencompote
beef carpaccio with pine nuts, Parmesan cheese, basil and onion compote
ZALM
huis gemarineerde zalm met ingelegde venkel, salade van Twents ei met truffel en gin, crouton met crème van bieslook
house marinated salmon with pickled fennel, salad of Twents egg with truffle and gin, crouton with chives cream
ROCK SHRIMP TEMPURA
krokante “double fried” tempura gamba’s met huisgemaakte kimchi, sriracha dressing en frisse rettich
crispy “double fried” tempura prawns with homemade kimchi, srirach dressing and fresh rettich
PORK TACO’S
taco’s gevuld met sticky stoof van boneless Iberico rib, ingelegde rode kool en truffel aioli
tacos stuffed with sticky stew of boneless Iberico rib, pickled red cabbage and truffle aioli
EEND EN KALF
pastrami van eendenborst op een huisgemaakt kroketje van kalf
duck breast Pastrami on a homemade veal sweetbread croquette
ENTRECOTE
gegrilde entrecote van blonde d’ Aquitaine rund met paddenstoelen en rode wijn jus
grilled sirloin steak from blonde d’ Aquitaine beef with mushrooms and red wine gravy
KIR’S PORK RENDANG
rosé gegrilde varkenshaasfilet met smeuïge rendang babi, groene sambal boontjes en jus van five spices
pork fillet with creamy pork rendag, green sambal beans and five-spice-gravy
DORADE
dorade met gele curry, tijgergamba’s met paksoi, crème van pastinaak en groene olie van lavas
sea bream fried on the skin with yellow curry, tiger prawns with pak choi, parsnip cream and lovage green oil
GRAND DESSERT
3 verschillende dessert specialiteiten van onze pattisiers
surprise dessert from our pastry chef
3 GANGEN KEUZEMENU - 42.95
Voorgerechten
CHAMPIGNONS DORDOGNE
in bierbeslag met aioli
fried mushrooms with garlic sauce
SCAMPI’S PIL-PIL
garnalen in zeer pittige knoflookolie
shrimps in spicy garlic oil
EENDENBORST EN FOIE
pastrami van eendenborst met crème van eendenlever, little gem en compote van appel
duck breast pastrami with duck liver cream, little green gem and apple compote
PORK TACO’S
taco’s gevuld met sticky stoof van boneless Iberico rib, ingelegde rode kool en truffle aioli
tacos stuffed with sticky stew of boneless Iberico rib, pickled red cabbage and truffle aioli
FRANSE UIENSOEP
gegratineerd met oude kaas volgens klassiek recept
gratined with aged cheese according to a classic recipe
Hoofdgerechten
MIXED GRILL
combinatie van entrecote, boerderijkip en spare ribs
a selection of spare ribs, sirloin steak and farmhouse chicken
KIR’S PORK RENDANG
rosé gegrilde varkenshaasfilet met smeuïge rendang babi, groene sambal boontjes en jus van five spices
pork fillet with creamy pork rendang, green sambal beans and five-spice gravy
KALFSSUKADE
24-uur gegaarde malse kalfssukade met noten crumble, mousseline van pastinaak, rode kool en jus van kruidkoek
24-hour cooked tender veal stock with nut crumble, parsnip mousseline, red cabbage and gingerbread gravy
DORADE
op de huid gebakken doradefilet op lint pasta met een saus van saffraan en Provinciaals groente
sea bream fried on the skin on ribbon pasta with a saffron sauce and Provincial vegetables
EGGPLANT LASAGNA
lasagna van gemarineerde aubergine met wilde spinazie, diverse soorten paddenstoelen, gebrande pijnboompitten, ricotta, geschaafde Parmezaanse kaas en kruidenolie
marinated eggplant lasagna with wild spinach, assorted mushrooms, roasted pine nuts, ricotta, shaved Parmesan cheese and herb oil
Desserts
CRÈME BRÛLÉE
met cookie caramel ijs
with cookie caramel ice cream
CHEESE CAKE
blueberry cheese cake met bastognekoekbodem en yoghurt-amarenenijs
blueberry cheese cake with bastogne cookie base and yoghurt-amarene ice cream
GEPOCHEERDE PEER
mousse van gekarameliseerde witte chocolade, warme gepocheerde peer met een crumble van stroopwafel en karamel roomijs
mousse of caramelized white chocolate, warm poached pear with a Dutch syrup waffle crumble and caramel ice cream
MOCCA COMPLET
koffie | thee | cappuccino | espresso | doppio | geserveerd met een plankje met verschillende lekkernijen van onze patissier en chocolaterie ZEUT
coffee with various delicacies